Da li imate zdrav odnos sa sobom?

Kada legnete uveče na spavanje i ostanete sami sa sobom i svojim mislima, zapitate li se nekad kakva ste zaista osoba? Osećate li se ispunjeno, srećno, energično, zahvalno ili možda ljuto i gnevno? Prihvatate druge osobe, ali nameće se još važnije pitanje, prihvatate li sebe?

Ako je odgovor “Da”, onda ste vi osoba koja ima zdrav odnos sa sobom. Ukoliko je odgovor “Ne”, mi imamo savete kako da povratite ravnotežu. Kada ih primenite bićete na putu da budete još voljeniji, a svaki čovek je lepši i sija kada je voljen, zar ne?

Imate li vi svoju rutinu?

Da li ujutru ustajete i pijete kafu, čitate omiljenu knjigu ili idete na jogu, pilates ili u teretanu. Veoma je važno da odvojite vreme za sebe. Koliko god obaveza imali, važno je da, barem na kratko, odmorite i posvetite se sebi i svom uživanju. Ima li išta bolje nego kada odlučite da napravite neku pozitivnu promenu i unesete zanimljive aktivnosti u vaš život? Upravo to uradite.Veoma je važno i korisno za um i za telo da budete sami sa svojim mislima. Važno je da se u sopstvenim mislima osećate udobno, baš kao u dobro skrojenom odelu.

Kada vam je potreban razgovor, a nemate nikog pored sebe da popričate, možete da porazgovarate i sami sa sobom. Unutrašnji dijalog je ohrabrujući i veoma važan za svakog pojedinca.

Prihvatate li šalu na svoj račun?

Ukoliko volite da se šalite i sa drugima, ali još više sa sobom, to je jedna od stavki koja ukazuje na to da imate zdrav odnos sa sobom.

I sada ono najvažnije…Ovo pitanje će vas možda iznenaditi i začuditi, a možda nećete moći odmah da date odgovor. Zato razmislite dobro pre nego što odgovorite potvrdno ili negativno: Da li ulažete u sebe?

Nije li lepo kada ostvarite odlične rezultate i osetite ponos i zadovoljstvo zbog toga? Imate svoj cilj i lagano, korak po korak, idete ka njemu. Dok ne dođete do uspeha susretaćete se sa brojnim preprekama i to je razumljivo. Ma koliko bilo teško, znaćete da ste uradili nešto dobro za sebe. Cenite sebe i radujte se uspesima, ali nikada ne podcenjujte druge. Prihvatite mantru: Prvo ja, pa onda drugi!

Jedna od ključnih stvari u vašem životu treba biti vaš odnos prema samom sebi. Ne dopuštajte da drugi upravljaju vama, već stvari radite po sopstvenom nahođenju.

I za kraj, arogancija, narcisoidnost, sebičnost i prepotentnost ne dolaze u obzir. Izvor naše sreće je u nama – u plemenitom karakteru, milom duhu, blagom temperamentu, vedrom umu i zdravom telu. Voli život koji živiš i živi život koji voliš!

Danas

Objavio/la na 07:59. Objavljeno u Svaštara. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-