Albanci protiv da Vidovdan bude praznik na Kosovu

Albanski poslanici, članovi nadležnog parlamentarnog odbora koji je razmatrao Zakon o kosovskim praznicima, jedinstveno su protiv zahtjeva Srpske liste da 28. juni, srpski pravoslavni praznik Vidovdan, bude uvršten u taj akt.

Prištinska Koha piše danas da je Srpsla lista zatražila da se 28. jun uvrsti u Zakon o praznicima, ali se tome najprije usprotivio poslanik Miljaim Zeka, koji taj zahtjev smatra uvredom za Albance.

Zeka je rekao da nema ništa protiv tog srpskog praznika, ali smatra da je riječ o provokativnom i veoma uvredljivom zahtjevu za Albance, prenosi Tanjug.

Tim prije, rekao je, što Srbi ne poštuju “državne simbole Kosova”, ali i mogućnosti da se oni toga dane pojave na proslavi sa slikama Miloševića.

On je, ragujući na zahtjev Srpske liste, rekao da i opozicioni pokret Samopredjeljenje ne poštuje “državne simbole Kosova”.

Objavio/la na 13:25. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-