Saudijski konzul pobjegao iz Turske

Saudijski konzul je napustio Tursku nekoliko sati pošto je najavljeno da će njegova rezidencija biti pretražena u vezi s nestankom Džamala Kašogija, javlja Anadolija.

Kako je prenijela agencija konzul Mohamed al Otaibi napustio je Tursku avionom u 14 sati.

Iz Saudijske Arabije za sada nema komentara o njegovom odlasku.

Tursko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da će pretražiti njegovu zvaničnu rezidenciju i vozila koja su u vlasništvu konzulata. Nije navedeno kada će to biti sprovedeno, penosi Beta.

Turski forenzičari su završili pretres saudijskog konzulata rano jutros, dvije nedjelje od nestanka saudijskog novinara Džamala Kašogija.

Jedan visoki turski zvaničnik je danas rekao da je policija tokom pretresa saudijskog konzulata u Istanbulu proše noći našla “određene dokaze” koji ukazuju da je Kašogi tu ubijen.

Turski zvaničnici ranije su izrazili sumnju da su saudijski agenti ubili Kašogija u konzulatu i riješili se njegovog tijela. Saudijska Arabija je nazvala te navode “neosnovanim”, ali američki mediji nagovještavaju da bi Saudijci mogli da prizaju da je Kašogi ubijen u konzulatu, možda tokom ispitivanja koje je pošlo naopako.

Objavio/la na 18:22. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-