Dvoglavom orlu otpala kandža

U prostorijama jedne od službi Glavnog grada postavljen je oštećeni grb Crne Gore, što je kažnjivo Zakonom.

Kako se vidi na fotografiji objavljenoj na društvenim mrežama na grbu je “otpala” kandža u kojoj je šara, prenosi portal Vijesti.

U Zakonu državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore se navodi da se grb i zastava ne smiju upotrebljavati ako su oštećeni ili ako su zbog izgleda nepodobni za upotrebu.

Predviđeno je da se novčanom kaznom od desetostrukog do tridesetostrukog iznosa minimalne zarade u Crnoj Gori kazni pravno lice, ako upotrijebi grb i zastavu u obliku i sadržini koji nijesu određeni zakonom.

Nedavno je direktor Direktorata za kulturnu baštinu Ministarstva kulture Aleksandar Dajković najavio oštrije kazne za nepoštovanje simbola.

I dok je davao izjavu za emisiju TV Vijesti “Reflektor” zastava koja se mogla vidjeti u Dajkovićevom kabinetu se potpuno razlikovala od zvanične zastave – kruna, glave dvoglavog orla, broj pera…

Polemiku javnosti izazvale su najave Vlade o izmjenama Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore.

Propisane su oštre kazne i za one koji ne ustaju tokom intoniranja himne i do 2.000 eura.

Iz Vlade su najavili da od izmjena neće odustati.

Objavio/la na 13:22. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-