Plenković: Ratni zločini tema dijaloga sa Srbijom

Hrvatski premijer Andrej Plenković je izjavio danas, povodom protesta u Vukovaru zbog, kako su organizatori naveli, “nezadovoljstva radom državnih institucija u procesuiranju ratnih zločina”, da je “tema procesuiranja ratnih zločina kontinuirani dio dijaloga sa Srbijom”.

Hina prenosi da je Plenković, na pitanje novinara da li će možda zbog jučerašnjeg protesta biti promjena u odnosima sa Srbijom, odgovorio i da je ta tema “dio između ostalog i politike koju Srbija treba da ispuni u okviru Poglavlja 23 kroz pregovore” sa EU.

Navodi se da je hrvatski premijer kazao da “u ime Vlade i svih institucija može da kaže da je pitanje ratnih zločina, njihovo nezastarijevanje, nužnost istraživanja i na kraju i procesuiranja, trajni zadatak svih tijela koja su za to nadležna, prije svega policije, Državnoga tužilaštva, a onda i sudova”.

Hina prenosi da je Plenković poručio da “ima još ratnih zločina koji nisu ni do kraja istraženi niti procesuirani i da je to zadatak kojim te institucije treba da se bave”.

Objavio/la na 17:56. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-