Vujanovića i dalje čuva devet tjelohranitelja

Bivšem predsjedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću nije ukinuto policijsko obezbjeđenje, zbog procjene Vlade da još postoji opasnost po njegovu bezbjednost, piše Dan.

List navodi da prema Pravilniku o sistematizaciji MUP-a, grupa za obezbjeđenje predsjednika broji devet službenika od kojih je jedan samostalni policijski inpektor, koji obavlja najsloženije stručno-izvršne poslove koji zahtijevaju samostalnost u radu u skladu sa detaljnim uputstvima neposrednog rukovodioca.

On sačinjava planove obezbjeđenja štićene ličnosti, analize, elaborate, izvještaje i informacije o bezbjednosti, prati stanje bezbjednosti i preduzima odgovarajuće mjere i radnje po tom pitanju.

Preostalih osam službenika, koji su stariji policajci prve klase, obavljaju stručno-izvršne poslove koji zahtijevaju stručnost i samostalnost u radu, piše Dan.

U praksi štićena ličnost može tražiti da ima manje tjelohranitelja, ali policija javno ne saopštava taj podatak kako ne bi ugrozila bezbjednost.

Objavio/la na 08:59. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-