Ruska ambasada demantuje da pomaže Asanžovo bjekstvo

Ambasada Rusije u Londonu demantovala je danas navode britanskih medija da je planirala da pomogne osnivaču Vikiliksa, Džulijanu Asanžu da pobjegne iz Velike Britanije.

“Ovo je još jedan primjer dezinformacija i lažnih vijesti koje šire britanski mediji”, saopštila je ambasada na svom zvaničnom nalogu na Tviteru, odgovarajući na navode lista Gardijan.
Taj liberalni list je iznio tvrdnje da su ruske diplomate imale tajne sastanke s ljudima bliskim Asanžu u Londonu prošle godine, kako bi procijenili da li bi mogli da mu pomognu da pobjegne iz Britanije, prenosi Mina vijest koju je objavio TASS.

Portparol ruske ambasade u Londonu izjavio je da tekst Gardijana “nema dodirnih tačaka sa stvarnošću”, dodajući da ambasada nije imala kontakte ni sa osobljem ambasade Ekvadora u kojoj se Asanž nalazi, ni sa bilo kim drugim o njegovom mogućem bjekstvu.

On je istakao da je tekst Gardijana odličan primjer novinarstva od kakvog bi trebalo zaštititi britanske čitaoce.

Asanž se od 2012. godine nalazi u ambasadi Ekvadora u Londonu, kada je za njim Švedska raspisasla nalog za hapšenje zbog navodnog seksualnog zlostavljanja

Objavio/la na 08:38. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-