Skinuta oznaka tajnosti sa dokumenata o ruskom miješanju u izbore

Predsjednik SAD Donald Tramp skinuo je oznaku tajnosti sa niza dokumenata povezanih sa početkom istrage FBI o navodnom ruskom miješanju u američke izbore, uključujući dio naloga za tajni nadzor i poruke nekadašnjeg šefa FBI Džejmsa Komija.

Tramp je taj neočekivani potez povukao juče kao odgovor na pozive svojih saveznika u Kongresu koji tvrde da je ta istraga zatrovana pristrasnošću u FBI i ministarstvu pravde.

On se može tumačiti i kao nastavak Trampovih napora da podrije istragu nakon sporazuma o priznanju krivice bivšeg šefa izbornog štaba Pola Manaforta i istrage o dugogodišnjem saradniku Rodžeru Stounu, prenosi Beta.

Odlukom predsjednika će tako biti objavljene poruke i dokumenta više visokih funkcionera ministarstva pravde i FBI koje je Tramp više puta javno napadao.

Tramp je danas na Tviteru naveo da su se “dešavale zaista loše stvari, ali da se sad okrivaju”.

Portparolka Bijele kuće Sara Hakabi Sanders navela je da je Tramp naložio kancelariji direktora obavještajnih službi i ministarstvu pravde da objave dokumenta “na zahtjev više kongresnih komiteta i zbog transparentnosti”.

Objavio/la na 19:08. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-