Beogradski Prajd završen bez incidenata

Učesnici Parade ponosa završili su šetnju ulicama Beograda koja je prošla bez incidenata, a pripadnike LGBT zajednice i goste Prajda očekuje koncert na Studentskom trgu sa početkom u 16 sati.

Učesnike Prajda koji su šetali od Slavije, na Studenstkom trgu dočekala je pjevačica Ida Prester.

U povorci, ukrašenoj duginim zastavama i balonima, na početku šetnje bila je premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je ispratila učesnike rajda”, a šetali su i ministri Branko Ružić i Zoran Ðorđević, i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Podršku Prajdu pružili su i ambasadori SAD Kajl Skot, Francuske Frederik Mondoloni, Norveške Arne Sane Bjornstad, Britanije Denis Kif, Italije Karlo Lo Kašo, šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, povjerenica za ravnopravnost Brankica Janković i druge visoke zvanice.

Prajd je zvanično otvoren riječima Jovane Orusine iz Organizacionog odbora da se borba za LGBT prava nastavlja.

Uoči šetnje predstavljena je i nova dreg kraljica Dita fon Dil koja je, obučena u srpsku narodnu nošnju, poručila da je ljubav tradicionalna vrijednost, a ne nasilje.

Objavio/la na 16:14. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-