VK negira da je dala mišljenja o slobodi vjeroispovijesti u CG

Savjet Evrope negirao je danas da je Venecijanska komisija objavila mišljenje o crnogorskom nacrtu zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Savjet Evrope je danas saopštio da je “Nacrt zajedničkog privremenog mišljenja Venecijanske komisije i OEBS/ODHIR o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovesti u Crnoj Gori” datiran sa 27. novembar 2015. “greškom bio dostupan na sajtu Komisije.

“Takav dokument je sasvim preliminaran tekst koji nikada nisu potvrdili izvjestioci, kao ni sama Komisija. Kao takav, on nikada nije prenosio stavove ni Venecijanske komisije ni izvjestilaca OEBS/ODHIR”, navodi se u saopštenju, prenosi beta.

Savjet Evrope dodaje da taj dokument nikada nije proslijeđen crnogorskim vlastima i da rad na njemu nije završen zato što je povezan s nacrtom zakona od kojeg je odustalo crnogorsko Ministarstvo za ljudska prava i nacionalne manjine.

Objavio/la na 16:58. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-