Sportski komentator HRT preprodavao karte za Mundijal

Sportski komentator Hrvatske radio-televizije (HRT) Drago Ćosić dobio je otkaz nakon istrage o preprodaji ulaznica za finale Svjetskog prvenstva u Rusiji, objavili zagrebački mediji.

Hrvatska nacionalna televizija pokrenula je postupak utvrđivanja povrede radne obaveze za nekoliko zaposlenih u vezi sa zloupotrebom ulaznica za Svjetsko fudbalsko prvenstvo (SP) u Rusiji, a kao jedan od umiješanih naveden je i Drago Ćosić.

Nakon što su se četiri ulaznice za finale SP Hrvatska-Francuska pojavile u prodaji, Svjetska fudbalska federacija (FIFA) zatražila je od Evropske unije javnih televizija (EBU), čiji je HRT član, objašnjenje o okolnostima kako su se te karte pojavile u prodaji. U HRT su reagovali nakon što je zagrebački Jutarnji list objavio da su Drago Ćosić i međunarodni koordinator HRT Saša Dedić osumnjičeni da su učestvovali u preprodaji ulaznica.

Hrvatsko Državno javno tužilaštvo (DORH) potvrdilo je da je Opšinsko državno tužilaštvo u Zagrebu počelo istragu o preprodaji karata, prenosi FoNet.

Objavio/la na 10:39. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-