Rama: Prilika Prištini kakva se neće ponoviti narednih 30 godina

Albanski premijer Edi Rama je izjavio, povodom ideje o korekciji granica iznijete u dijalogu Beograda i Prištine da je on „poslednji koji bi to trebalo da komentariše“ i ocijenio da u Prištini „moraju da održe odgovarajuće strateške razgovore, zato što se takva prilika možda neće ponoviti narednih 30 godina“.

„Na kosovskim vlastima je da rade na platformi za dijalog. Ja sam poslednji koji to komentariše, zato što na Kosovu već traje debata o jednoj ideji, a ne platformi“, rekao je Rama na TV Top čenel, objašnjavajući zašto se do sada nije oglašavao o toj temi.

„Bio sam veoma jasan kada sam rekao da ću govoriti o Kosovu svaki put kada to bude potrebno, ali nisam i neću govoriti u ime Kosova. Potrebno nam je nešto više od samo još jedne debate“, kazao je albanski premijer, prenosi Tanjug.

Riječ je o „veoma delikatnom pitanju, pošto se ne radi samo o Kosovu, već o albanskoj nacij“, rekao je Rama.

„Albanija ima obavezu da podržava Kosovo i mi ćemo sačekati da vidimo šta će oni da odluče. Oni moraju da održe odgovarajuće strateške razgovore, zato što se takva prilika možda neće ponoviti narednih 30 godina. Albanci moraju da diskutuju kao pravi muškarci, uz konsenzus, a ne samo da bi stvarali međusobne sukobe“, tvrdi Rama.

Objavio/la na 10:48. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-