Iguman Janjić: Oliver je bio smetnja određenim mračnim strukturama

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić je kazao da je ubijeni opozicioni lider kosovskih Srba Oliver Ivanović bio smetnja određenim mračnim strukturama.

“Nadajmo se da će ovo skidanje maski doprineti konačnom razotkrivanju ubistva Olivera Ivanovića, čoveka i opozicionog lidera, koji je bio smetnja određenim mračnim strukturama, po svemu sudeći sa obe strane ili više, za zlokoban plan koji je trebalo da se sprovede u toku ove godine. Oliver i sada govori glasnije nego pre”, kazao je Janjić, prenosi B92.

On je rekao da je uloga Crkve da brine o svom vjernom narodu i spriječi one koji bi da ga kao vukovi raspude i razdijele, “kao što su to činili njihovi prethodnici u novijoj istoriji”.

“Zato smo morali da upalimo reflektore, da svi pokažu svoje pravo lice. Za nezavisne novinare ovo je prilika da razgolite vladavinu lokalnih autokratija i spreče novo krvoproliće širom Balkana. Možda iz ove trenutne zamršene situacije ipak izađe jedna mlađa i odgovornija generacija, koja neće graditi svoju budućnost na mržnji, zastraživanju i kriminalu, već na međusobnom razumevanju, praštanju i nadi”, poručio je Janjić.

Objavio/la na 10:44. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-