Vilnjus, G-tačka Evrope

Zbog provokativne reklame koja promoviše grad Vilnjus uoči posjete pape Franja, koja je zakazana za septembar, turistička vlast glavnog grada Litvanije na udaru je kritika, prenose online mediji.

“Vilnjus, G-tačka Evrope. Niko ne zna gdje je, ali kada je pronađete, nevjerovatno je”, stoji u tekstu na plakatu.

Na plakatu je prikazana žena koja leži na čaršavima na kojima je ištampana karta Evrope. Rukom vuče Litvaniju, a izraz lica asocira na seksualno zadovoljstvo.

Katolička crkva kritikovala je ovu reklamu, a sveštenici su rekli kako je pogrešno korišćenje žene kao seksualnog objekta i da reklama daje pogrešne ideje o Vilnjusu.

Menadžerka turističke agencije Go Vilnius koja je kreirala kampanju, Inga Romanovskiene je rekla da je papina posjeta vrlo bitan događaj, ali da grad želi da privuče i nove posjetioce.

“Suočavamo se s visokim nivoom konkurencije u privlačenju modernih turista. Dok drugi evropski gradovi i zemlje ulažu značajna sredstva u reklamiranje, mladi kreativci su došli s idejom ‘Vilnjus, G-tačka Evrope’ i mislim da će privući veliku pažnju. Radujemo se novim međunarodnim posjetiocima i nastavljamo sa promocijom najboljih turističkih atrakcija grada”, rekla je Romanovskiene.

Objavio/la na 06:44. Objavljeno u Zanimljivosti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-