Njemačka ukida zabranu simbola nacizma u video igricama

Video igrice u Njemačkoj od sada će moći da koriste simbole nacizma pod uslovom da njihovo prisustvo nije u propagandne svrhe, saopštilo je njemačko regulatorno tijelo.

Do sada su video igrice za razliku od filmova i drugih proizvoda u kulturi, morale da poštuju zakon o zabrani isticanja simbola iz perioda nacizma.

Kukasti krst je u nekim video igricama kao što je Call of Duty, ili Wolfenstein II: The New Colossus u njemačkoj verziji zamijenjen trouglovima, prenosi Beta.

Regulatorno tijelo je navelo da ne planira globalno odobravanje nacističkih simbola već će od slučaja do slučaja davati saglasnost.

“Takvi simboli mogu da se koriste ako su u službi umjetnosti, nauke ili istorije”, dodalo je to njemačko tijelo navodeći da takav propis važi za filmove i druge proizvode.

Njemačka javnost je negodovala zbog cenzure nekih video igrica ili igrica sa izmijenjenim simbolima, među kojima je i brisanje brkova Adolfa Hitlera.

Objavio/la na 09:31. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-