Mađarska: Porez na podršku grupama koje promovišu migraciju

Mađarski poslanici usvojili su zakon o uvođenju poreza od 25 odsto na novčanu ili materijalnu podršku organizacijama koje promovišu migraciju.

Taj posebni porez dio je antimigrantskih politika premijera Viktora Orbana koji tvrdi da je masovan ulazak u Evropu uglavnom muslimanskih migranata prijetnja po hrišćansku kulturu kontinenta.

Prema usvojenom Zakonu, koji je dio šire promiene poreskih zakona u Mađarskoj, sredstva sakupljena novim porezom moći će da se koriste jedino za jačanje odbrane granice, prenosi Beta.

U promociju migracija, prema Zakonu, spadaju kampanje u medijima, seminari i “propagandne aktivnosti koje imigraciju predstavljaju u pozitivnom svijetlu”.

Međunarodna organizacija Amnesti internešenel saopštila je da je riječ o kaznenom porezu za organizacije “koje o migraciji misle i govore drugačije od vlade”.

Objavio/la na 11:10. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-