Kovačević ide iz KCCG

Direktorica Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Zorica Kovačević napustiće naredne sedmice tu ustanovu, zbog prelaska na funkciju predsjednice Opštine Danilovgrad.

Tu informaciju juče je Vijestima potvrdila i Kovačević. Odbornici Skupštine opštine Danilovgrad predsjednika će birati 26. jula.

Prema pouzdanim saznanjima Vijesti, Kovačević će na funkciju direktorice KCCG najvjerovatnije zamijeniti predsjednik Upravnog odbora te zdravstvene ustanove, neurolog Jevto Eraković.

On je krajem prošle godine postavljen za vršioca dužnosti direktora Klinike za neurologiju.

Kao mogući kandidati za direktora KCCG pominju se i direktor nikšićke bolnice Ilija Ašanin i direktor Urgentnog centra Nermin Abdić.

Rukovodioca KCCG bira Vlada, na predlog ministra zdravlja.

Kovačević, po struci pravnica, za direktoricu KCCG izabrana je u decembru 2016. godine. Ona je od 2003. do 2005. godine bila pomoćnica ministra zdravlja, narednih pet godina direktorica danilovgradskog Doma zdravlja Dimitrije Dika Marenić, a bila je i ministarka rada i socijalnog staranja.

Po dolasku na funkciju direktorice KCCG, za prvu saradnicu, odnosno medicinskog direktora izabrala je Snežanu Raspopović, dok je na čelo Urgentnog centra postavila Nermina Abdića.

Direktorica KCCG bila je nosilac liste Za dobro građana Danilovgrada — Pobjednički! Koalicija DPS, LP — Milo Đukanović, koja je na lokalnim izborima u maju ove godine osvojila apsolutnu vlast, odnosno 19 od 33 odborničkih mjesta.

Objavio/la na 09:26. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-