Haradinaj: Podjela Kosova za mene znači rat

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj protivi se ideji o razmjeni teritorija sa Beogradom ili podjeli Kosova i poručuje da za njega “podjela znači rat”, prenijeli su kosovski mediji.

Kako prenosi prištinski portal Kosovapreš, Haradinaj je to rekao reagujući na izjavu američkog ambasadora Grega Delavija, koji u sinoćnoj izjavi z KTV nije isključio mogućnost podjele Kosova.

“Razdvajanje je borba za mene, ja kažem to bez oklijevanja i da je opasno da se sada govori o razdvajanju”, rekao je Haradinaj na RTV Dukađini, prenosi Kosovapreš.

Prema njegovim riječima, “svako ko pominje podjelu Kosova izazvaće tragediju na Balkanu”.

“Nije dobro pominjati podjelu. Svako pominjanje podjele, iz bilo kog razloga, pogrešno je jer bi to moglo da dovede do tragedije na Balkanu “, naveo je on.

U ovim okolnostima, kaže, nema podjele ili razmjene teritorija.

“Nema razmjene, nema podjele teritorija, to je opasno u ovim okolnostima”, rekao je, između ostalog, Haradinaj.

Američki ambasador je na pitanje da li je podjela Kosova opcija, rekao da ne želi da govori o elementima koji bi se mogli naći u konačnom sporazumu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Objavio/la na 11:50. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-