Dan:Katnić proširuje optužnicu u slučaju Primorka

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić vratio je na dopunu optužnicu protiv 16 osoba osumnjičenih u slučaju Primorka. Prema saznanjima Dana, optužni akt vraćen je kako bi se saslušao bivši premijer Igor Lukšić, koji je potpisao spornu garanciju preko koje je država, prema sumnjama SDT-a, oštećena za 20 miliona eura. On je preksinoć pozvan na saslušanje u svojstvu svjedoka. Međutim, iako se Lukšić pojavio u tužilaštvu saslušanje je odgođeno za početak sljedeće sedmice, kada se steknu uslovi za to.

Optužnica u ovom slučaju bila je već napisana i predata glavnom specijalnom tužiocu koji je uočio određene nedostatke i vratio je na dopunu. Nakon dodatnih ispitivanja SDT-a očekuje se i da će spisak optuženih biti proširen. Naime, na osnovu dosad prikupljenih podataka došlo se do sumnje da je još neko učestvovao u malverzacijama u slučaju Primorka. Upravo zato Katnić je naredio da se bivši premijer, kao i još nekoliko osoba ponovo saslušaju.

Katnić je krajem prethodnog mjeseca u Skupštini, predstavljajući rezultate SDT-a, saopštio da je optužnica u slučaju Primorka napisana i da mu je predata na provjeru.

Optužni akt koji je vraćen na dopunu podignut je protiv bivšeg savjetnika u ambasadi Crne Gore u Briselu Predraga Stamagovića, generalnog sekretara Zajednice opština Crne Gore Refika Bojadžića, nekadašnjeg člana borda direktora Elektroprivrede Crne Gore Borisa Buškovića, nekoliko službenika Ministarstva finansija i lica koja su osumnjičena da su izdajući nezakonitu garanciju za dodjelu državne pomoći kompanijama Nebojše Boškovića, oštetili državu za više od 20 miliona eura u sličaju Primorka.

Ovaj posao potpisao je tadašnji potpredsjednik Vlade Igor Lukšić. Potpis na spornu garanciju je stavio na osnovu zaključka tadašnje Vlade, donijetog na osnovu nezakonitog rješenja Komisije za dodjelu državne pomoći.

Objavio/la na 07:53. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-