Pronađeni ostaci svetilišta starog 5.000 godina

U Irskoj su pronađeni ostaci novog Stounhendža, kao i temelji rimskih sela i aerodroma iz Drugog svjetskog rata.

Nikada do sada viđeni spomenik sastoji se od prstena praistorijskih jarkova, koji su sada duboko ispod zemlje.

Struktura je viđena u oblasti Mid, u blizini grobnice iz vremena neolita zvane Njugrandž stare oko 5.000 godina, piše Dejli mejl, prenosi Srna.

Istorijski ostaci i strukture pojavljuju se širom britanskih ostrva posljednjih sedmica usljed visoke temperature i suše koja ogoljava polja, pa su na više mjesta primijećene praistorijske i istorijske strukture.

Obrisi aerodroma iz Drugog svjetskog rata pojavili su se u Hempširu i Kembridžu, a rimska sela u Velsu i Norfolku.

Novi Stounhendž uključuje neobične i neočekivane obrise i strukture, rekao je Stiven Dejvis, arheolog sa Univerzitetskog koledža u Dablinu.

Kao i Stounhendž u Viltširu, cirkularna struktura predstavlja kružnicu jama ili šupljina, kao i ulaz i centralni prsten sa dvostrukim uzdignutim putem.

Arheolozi vjeruju da su neolotiske kružnice u Velikoj Britaniji korištene radi vjerskih rituala i ceremonija i moguće je da su ljudi tada putovali stotinama kilometara da bih ih vidjeli.

Objavio/la na 10:56. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-