POVRATAK ISKONU

Nije problem kada te neko pokušava inicirati da povjeruješ u plasiranu laž. Problem nastaje tek onda kada povjeruješ. E, onda si bez imalo sumnje donji. Naravno, onaj koji je imao namjeru da te obmane likuje. Od tog momenta ti si postao njegov vojnik. Regrutovan si. Nije važno da li si nesvjesno ili zbog neke mizerne crkavice uskočio u igru,ti počinješ ratovati u ime njega i za njega. Služiš njegovim interesima.

Zato što si bio naivan i povjerovao u laži, zlo je porazilo dobro. Sada jesamo pitanje dana kada će svjetski moćnici koji za zelenim stolom vrše raspodjelu prirodnih resursa i tebe i tvoju državu staviti na dnevni red. Jer, to je jedini način za opstanak plutokratije na pozicijama vlasti. Ako nema profita i njihovo carstvo se počinje urušavati.

Onog momenta kada su razbili SSSR, komunizam i Varšavski pakt instalirali su nam horde zlikovaca.Trebalo je izmisliti neprijatelja. Prije nego su i srušili komunizam, odlučili su da sljedeći „neprijatelj“ budu islamske zemlje. Valjalo je održati u punom kapacitetu vojnu industriju radi prevlasti. Kako bi pripremili nacije za otvoreni sukob civilizacija, iskoristili su plaćene bradate teroriste. Krilaticom o navodnoj zaštiti ljudskih prava i borbom protiv diktatorskih (čitaj njima neposlušnih režima) krenuli su u razaranje drevnih civilizacija. Masovna razaranja, ubijanja, protjeriavnja, milioni nevinih stradalnika su samo kolateralna šteta na putu dovođenja vladara po mjeri cionista i imperijalista i okupiranja prirodnih resursa Bliskog i Srednjeg istoka.

Zato danas u kraljevini Saud (Saudijska Arabija) silikonska Sofija ima veća prava od žena. Postavljaju političkog debila i intelektualnog kepeca za čuvara dva Sveta hrama, koji opijen neviđenim luksuzom i prividnom moći po direktivi mjesecima vrši agresiju na prelijepi Jemen, ubijajući desetine hiljada žena i djece. I pored ovih činjenica, neću da vjerujem da postoji osoba koja sebe naziva insanom da misli kako je posljednji Allahov poslanih Muhammed, neka je Allahova milost na nj i njegovo čisto i plemenito potomstvo,izgledao poput  saudijskog prestolonasljednika ili ovih bradatih zločinaca. Odgovorno tvrdim da nema većih karikaturista lika i dijela Allahovog Poslanika a.s. na zemaljskoj kugli od onih koji sebe nazivaju ekskluzivnim sljedbenicima sunneta. Uzvišen je posljednji Poslanik i visoko iznad onoga kako o njemu govore neznalice. Jesi li se ikada zapitao zar može Onaj zbog koga je Veličanstveni Gospodar, Uzvišeno je Njegovo Ime, odlučio stvoriti znano i neznano i poslati Ga kao milost svim svjetovima bit otjelotvorenje ičeg drugog osim Dobra i Ljepote. I to Apsolutnog Dobra i Ljepote u svim dimenzijama nama poznatim i za sada još nepoznatim koje će se, ako Bog da, uskoro u punom sjaju obznaniti svakom čovjeku ma koje vjere i nacije on bio.

Kako se danas igraju milionima prognanih dok ti šutiš i mirno posmatraš znaj da će se vrlo brzo i sa tobom i tvojom sudbinom poigrati. I ti i ja i svi ostali ma koje vjere i nacije bili u njihovim očima nemamo nikakvu vrijednost. Gledaju na nas isto onako kako ti gledaš na jedan cent koji ostavljaš prilikom plaćanja na kasi.

Suviše je kasno da se može zaustaviti ovo ludilo koje je zadesilo Zemlju i narode. Samo je pitanje dana kada će sve eksplodirati. Posljedice takvog sukoba najavljenog u svim Drevnim knjigama su nesagledive i niko ne može sa sigurnošću znati kakav će ishod na kraju biti. Ipak nemaš razloga za brigu. Ima nade. Ako razviješ svijest o Bogu i preseliš Njemu u stanju svijesti ma kako završio tvoj život nadati se je da si među onima koji su spašeni. Ionako je ovaj svijet prolazan i sa određenim rokom trajanja. Čuvaj se da u ovoj globalnoj šizofreniji od straha i nemoći ne izgubiš svijest o Uzvišenom Bogu. Tek onda si zaista istinski gubitnik.Vrati se iskonskoj prirodi svog bića,odbaci isključivost, ne plaši se od različitosti i vidjet ćeš da ima i te kako onih okolo tebe u svim religijama i narodima koji zaslužuju Ime Čovjeka.

Objavio/la na 20:25. Objavljeno u Blog. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-