Mediji: Tramp “izdajnik” i “Putinova pudlica”

Donald Tramp i Vladimir Putin sastali su se u Helsinkiju, a vijest o susretu prenijeli su svi svjetski mediji, a neki kratko opisuju američkog predsjednika – “izdajnik“.

Štampani mediji o samitu u Helsinkiju skoro pa jednoglasni, zna se ko je “pobijedio“.

Da podsjetimo, najviše reakcija sa jučerašnjeg samita izazvalo je Trampovo negiranje da se Rusija miješala u izbore 2016. godine, a istragu o tome nazvao je “katastrofom za SAD”.

U SAD nekoliko medija oštro su reagovali na riječi svog predsjednika Donalda Trampa.

Njujork dejli je optužio Trampa za izdaju. Na naslovnoj strani nalazi se ilustracija Trampa koji za ruku drži Putina golog do pojasa, a u drugoj ruci drži pištolj i puca u “Ujka Sema“.

Naslovnica Vašington posta kaže “Tramp reklamira Putinovo snažno poricanje“. List dodaje da je Tramp prepustio Putinu “diplomatski trijumf“ jer je odbio da pruži podršku istrazi obavještajnih službi o ruskom miješanju u izbore 2016.

Sa druge strane, u Rusiji, list Rosijskaja Gazeta piše da su se odnosi dvije zemlje poboljšali i da “prijatelji ne bi trebalo da se svađaju sa prijateljima“. List dodaje i da je rezultat sastanka to što su se mnoge stvari promijenile na bolje.

U Finskoj, list Kaupaleti nije imao dileme: Tramp 0 – Putin 1.

Najtiražniji list na švedskom jeziku u Finskoj Hufvudstadsbladet donosi fotografiju na kojoj se Putin smiješi i citira ruskog predsjednika: “Tramp je bio moj favorit”.

Vijest o susretu prenijeli su brotanski mediji, a Gardijan piše takođe o rekacijama na ono što je rekao Tramp. O tome piše i Tajms.

Tabloid Dejli miror nazvao je Trampa izdajnikom, ali i “Putinovom pudlicom“. Dejli ekspres piše o “novim najboljim drugarima“, prenosi B92.

Objavio/la na 12:01. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-