Bečki metro dijeli dezodoranse putnicima

Kako bi vožnja bečkom metro linijom U6 u vrelim ljetnjim danima bila ugodna, gradsko saobraćajno preduzeće Bečke linije će putnicima ovih dana podijeliti više od 14.000 besplatnih dezodoransa u stiku.

S obzirom na činjenicu da linija U6 na pojedinim djelovima vozi i iznad zemlje, vagoni se vrlo brzo zagrieju, prenoi klix.ba.

Trenutno je samo oko 50 odsto vozova ove linije klimatizovano, dok se na prozorima preostalih lijepi zaštitna folija pomoću koje se temperatura može sniziti za četiri stepena. U sklopu pilot projekta testira se obnavljanje opreme kako bi ubuduće svi vozovi bili klimatizovani. Do tada bi vožnja uz korišćenje dezodoransa za putnike u vrelim ljetnjim danima trebalo da bude ugodnija.

Glavni grad Austrije je ove godine proslavio 40 godina postojanja podzemne željeznice. Današnji bečki U-Bahn ima pet linija, 109 stanica, dug je 83 kilometra, a samo u 2017. godini prevezao je 450 miliona putnika.

Objavio/la na 12:22. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-