Pronađeni ostaci pripadaju porodici Romanov

Ljudski ostaci pronađeni 1993. i 2007. godine kod Jekaterinburga pripadaju nekadašnjem ruskom caru Nikolaju Drugom, članovima njegove porodice i pratnje, pokazala su složena molekularno-genetička ispitivanja.

Istražni komitet Rusije naveo je da sedam od 11 pronađenih ostataka pripada članovima jedne porodice, uključujući majku, oca, sina i četiri ćerke.

“Rezultati upoređivanja genetskih profila pronađenih ostataka s uzorcima živih potomaka porodice Romanov, i po muškoj i po ženskoj liniji, dokazuju da ostaci pripadaju Nikolaju Drugom i članovima njegove porodice”, navodi se u saopštenju, prenosi Beta.

To potvrđuju i rezultati upoređivanja s ostacima bivšeg cara Aleksandra Trećeg, oca Nikolaja Drugog.

“Rezultati ispitivanja u cilju uspostavljanja genetske veze između cara Aleksandra Trećeg i preminule osobe identifikovane kao car Nikolaj Drugi, dokazuju da je riječ o ocu i sinu”, navodi Komitet.

Istraga smrti Nikolaja Drugog i članova njegove porodice otvorena je 1993. godine.

Nikolaj Drugi je bio ruski car od 1894. do 1917. godine, kada se odrekao prestola tokom Februarske revolucije.

U utorak, 17. jula, navršava se 100 godina otkako su boljševici u Jekaterinburgu strijeljali bivšeg cara i članove njegove porodice, nešto više od osam mjeseci po preuzimanju vlasti u Oktobarskoj revoluciji.

Objavio/la na 16:14. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-