Linta: Đokoviću, nemoralno je i nečasno navijati za Hrvatsku

Miodrag Linta, predsjednik Saveza Srba iz regiona, kritikovao je danas Novaka Đokovića zbog izjave kojom je poručio da će u finalu Svjetskog prvenstva u fudbalu navijati za Hrvatsku.

U saopštenju dostavljenom medijima Linta kaže da bi Đoković trebalo da zna da su fudbaleri Hrvatske četiri utakmice za redom na Svjetskom prvenstvu u Rusiji igrali u rezervnim crnim dresovima koji neodoljivo podsjećaju na ustaške uniforme iz NDH, prenosi Sportski žurnal.

Kaže i da je takve dresove predložio bivši reprezentativac Hrvatske, Josip Šimunić, “koji je postao posebno popularan u Hrvatskoj kada je 2013. godine, posle utakmice baraža Hrvatske sa Islandom, zajedno sa 30.000 Hrvata na Maksimiru uzvikivao ustaški pozdrav – Za dom spremni”.

Linta ocjenjuje da je riječ o najdirektnijem miješanju sporta i politike, te ističe da Hrvatska još nije zvanično osudila genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima u NDH, kroz donošenje Deklaracije u Hrvatskom saboru, niti je to učinila Katolička crkva u Hrvatskoj i BiH.

Nabrajajući primjere koji svjedoče o tome da su za današnju Hrvatsku ustaše u suštini tzv. domoljubi i borci za slobodu hrvatskog naroda, a ne zločinci i najveća ljaga i sramota u hrvatskoj istoriji zbog počinjenog genocida, Linta poručuje da je “nemoralno i nečasno da Novak Đoković ili bilo koja druga sportska ili javna ličnost u Srbiji navija za ovakvu Hrvatsku”.

Time, dodaje, vrijeđaju stotine hiljada srpskih žrtava “iz vremena zloglasne NDH i hiljade ubijenih Srba, čije ubice nisu kažnjene, iz vremena zloglasnog Tuđmanovog režima”.

Objavio/la na 16:21. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-