Tona droge pluta kod Ulcinja

Više od jedne tone marihuane pluta otvorenim morem u neposrednoj blizini Ulcinja, potvrđeno je u vrhu policije.

Sumnja se da su drogu odbacili krijumčari iz Albanije, koji tuda svakodnevno, morskim putem, švercuju narkotike prema Italiji, prenosi tabloid Alo.

Najveći dio paketa s drogom struja je odvukla u albansku teritoriju, a u toku je uviđaj.

Kako nezvanično saznaju mediji, droga je bila spakovana u manje paketiće, a tek kad se izvuče iz mora biće jasnije o kojoj količini se tačno radi. Pretpostavka je da se radi o toni, do toni i po narkotika.

Osim paketića nije pronađen nikakav trag koji bi vodio do osumnjičenih za šverc droge.

Prošle godine u maju, takođe u moru kod Ulcinja zaplijenjena je skoro ista količina droge, ali tada su uhapšena dva lica.

Iz UP je saopšteno da je policija na oko 11 nautičkih milja od ušća rijeke Bojane pronašla oko 1.332 kilograma marihuane.

“Službenici RCGP “Jug” su nakon dobijenog obavještenja od strane službenika Odjeljenja granične bezbjednosti Ulcinj da je na oko 11 nautičkih milja jugozapadno od ušća rijeke Bojane uočen veći broj paketa koji plutaju u moru, zajedno sa službenicima OGB Ulcinj, Stanice granične policije Bar – Jedinice patrolnih brodova i čamaca Bar i Jedinice granične policije Budva, a u saradnji sa službencima Jedinice za elektronsko osmatranje i operativnu podršku i službenicima Uprave pomorske sigurnosti, na navedenoj lokaciji pronašli i izuzeli 62 paketa sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana ukupne težine 1.332,3 kilograma”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je pronađena droga je, nakon što je ukrcana na službena plovila RCGP Jug, predata službenicima Odsjeka za borbu protiv droge.

“O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se opojna droga izuzme. Službenici Uprave policije preduzimaju intenzivne mjere i radnje u cilju identifikovanja lica koja su odbacila ovu drogu”, zaključuje se u saopštenju.

Objavio/la na 15:27. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-