Ruski obavještajci optužena za hakovanje Hilari Klinton

Američka savezna velika porota optužila je 12 ruskih obavještajaca da su 2016. godine hakovali kompjutersku mrežu Hilari Klinton i Demokratske partije, saopštilo je američko Ministarstvo pravde.

Optužnice je objavio zamjenik glavnog državnog tužioca Rod Rozenštajn, a kao deo istrage specijalnog vijeća o potencijalnoj saradnji između članova tima američkog predsjednika Donalda Trampa i Rusa, prenosi Tanjug vijest AP.

Rusi su optuženi da su hakovali kompjuterske mreže Demokratskog nacionalnog komiteta i predsjedničku kampanju Hilari Klinton.

Ranije su, u istrazi koju vodi specijalni savjetnik Robert Miler, optužene tri kompanije i 20 osoba, među kojima su četiri bivša saradnika Trampa i Bijele kuće i 13 državljana Rusije, a koji se sumnjiče da su učestvovali, kako navodi AP, “u skrivenoj, ali snažnoj kampanji na društvenim medijima kako bi se američko javno mnjenje poljuljalo na izborima 2016. godine”.

Objavio/la na 19:37. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-