Sud: Vojvodić nezakonito smijenjena

Osnovni sud u Nikšiću usvojio je žalbu Radmile Vojvodić i donio presudu da se poništava odluka Upravnog odbora Univerziteta o smjeni Vojvodić sa mjesta rektora UCG.

U obrazloženju presude se navodi da “utvrđujući spornu činjenicu među strankama da li je bilo neophodno izjašnjenje Senata UCG, ovaj sud je mišljenja da je Upravni odbor mogao da razmotri inicijativu i donese odluku o razrješenju rektora bez prethodnog izjašnjenja Senata, ali samo u slučaju nezakazivanja sjednice Senata u razumnom roku, što u konkretnom slučaju nije bio slučaj…”, prenosi portal Vijest.

“Dolazi se do zaključka da se o inicijativi za razrješenje rektora moraju izjasniti i Senat i UO UCG, što u konkretnom nije učinjeno. U krajnjem, nijesu bile ispunjene procesno-formalne pretpostavke za odlučivanje o razrješenju rektora UCG, ovdje tužiteljice, od strane UO UCG'”, navodi se u odluci.

Vojvodić je razriješena u oktobru, i to na inicijativu članova Upravnog odbora UCG koji zastupaju interese Vlade.

Bivša rektorka i Vlada nijesu se saglasili u vezi sa sjedištem Visoke medicinske škole iz Berana. Vojvodić je smatrala da VMŠ treba preseliti u Podgoricu radi boljih uslova za praksu u Kliničkom centru, dok su iz Vlade ocjenjivali da je neophodan ravnomjeran razvoj svih crnogorskih regija.

Objavio/la na 13:36. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-