‘Simon Vizental’: Jača neonacizam u Srbiji

Centar Simon Vizental je objavio izvještaj o neonacizmu na društvenim mrežama u kojima se spominju i neonacističke organizacije koje jačaju u Srbiji, piše Blic.

Centar navodi da srpski bend “Teror 88” širi mržnju i fašizam putem društvenih mreža. U saradnji sa Fejsbukom i Tviterom njihovi nalozi su isključeni, ali nijesu blog i Instagram, navodi se u tekstu.

Stručnjaci Centra sui h označili kao naciste, koji kao logo koriste “Totenkopf”, odnosno lobanju sa amblema SS divizije, uz objašnjenje da broj 88 u njihovom nazivu označava duplo osmo slovo abecede – HH, te da se odnosi na fašistički pozdrav Hajl Hitler.

U izveštaju Centra se dodaje da je “Teror 88” usko povezan sa srpskim ogrankom zabranjene nacističke organizacije “Krv i čast”.

Pjesme benda “Teror 88” i dalje su na Youtube, a najčešće ih šire pripadnici “Nacionalnog stroja”, organizacija “Beli front Srbija”, “Krv i čast”, “Srbska akcija”, “Combat 18” i pojedine navijačke grupa, piše Blic.

Objavio/la na 07:23. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-