Naser Orić ponovo prijeti ratnim sukobima

Ratni komandant Armije BiH u Srebrenici, Naser Orić ponovo prijeti ratnim sukobima, prenosi RTRS.

“Sljedeći rat će se desiti malo brže nego što smo ga mi dočekali. To vam ja kažem. Što kaže Matija Bećković, njihov, srpski akademik, ćeraćemo se još. Svega će biti osim toga da se nećemo ćerati”, poručio je Orić.

Orićeve prijetnje novim sukobima, tokom promocije knjige “Život prije i poslije Srebrenice” u prostorijama Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici, prisutni su pozdravili gromoglasnim aplauzom.

RTRS podsjeća da je slične poruke poslao još jedan ratni bošnjački komandant, Atif Dudaković, koji je početkom prošle godine u Luksemburgu, bošnjačkoj dijaspori poručio da počnu nabavaljati vojničke uniforme i opremu, a sredinom iste godine je sa tribine u Konjicu poručio da rat još nije završen.

On je takođe optužen za ratni zločine počinjene nad Srbima, a odlukom Suda BiH, i njemu je dozvoljeno da se brani sa slobode.

U međuvremenu je i bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović nekoliko puta pominjao mogućnost rata, dodavši da se za, kako je rekao, ne daj bože proizvodi i oružje.
Njihove izjave prošle su bez značajnijih reakcija od strane međunarodne javnosti.

Objavio/la na 19:45. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-