Prijave za Siemens CEE Press Award traju do 15. avgusta 2018

Nakon višegodišnje uspješne organizacije novinarskog takmičenja, Siemens CEE Press Award započinje sljedeći krug. Ove godine Siemens nagrađuje najbolje novinarske radove na temu „Digitalna budućnost gradova, industrije i energetike“. Takmičenje će se održati u deset zemalja centralne i jugoistočne Evrope (Slovačka, Rumunija, Mađarska, Bugarska, Ukrajina, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Srbija i Austrija) i u Izraelu.

Kroz takmičenje želimo da podstaknemo i nagradimo medijsko izvještavanje o ključnim temama modernog društva, dok svim učesnicima pružamo mogućnost razmjene iskustava sa kolegama iz zemalja u regionu. U takmičenju mogu učestvovati svi predstavnici medija koji svoje objavljene radove na temu „Digitalna budućnost gradova, industrije i energetike“ dostave do 15. avgusta 2018. godine. To obuhata sve tekstualne članke iz štampanih i online medija, reportaže agencijskih novinara, kao i televizijske i radijske priloge objavljene u periodu između 1. septembra 2017. i 15. avgusta 2018. godine. Dostavljeni radovi moraju biti na temu „Digitalna budućnost gradova, industrije i energetike“ u nacionalnom ili međunarodnom kontekstu i sadržati informacije u skladu s odgovarajućim formatom.

“Naše društvo i industrija ubrzano idu ka digitalizaciji. Istovremeno, uz pomoć savremene infrastrukture i pametnih zgrada, odvija se proces stvaranja pametnih gradova, dok se sa druge strane sektor energetike tokom ovih velikih promjena suočava sa izazovom pronalaženja novih rješenja za snabdijevanje električnom energijom. To će u budućnosti iziskivati stvaranje pametnih mreža, naročito ako želimo da uspješno izgradimo sistem prenosa energije koji će ispuniti zahtjeve za čistom energijom. To znači da digitalna budućnost gradova, industrije i energetike obuhvata razne elemente širokog spektra industrijskih disciplina, kao, na primjer, sistem mreže javnog prevoza, usluge isporuke konvencionalnih i obnovljivih oblika energije, kao i pametne zgrade. Ono što je svima zajedničko je da su „pametni“ i pripadaju dijelu ogromne mreže koju pokreće proces digitalizacije kome svjedočimo danas. Metroi bez vozača koji imaju mogućnost nadgledanja istrošenosti svojih djelova i zamjene prije nego što dođe do greške, stanovi koji su u potpunosti energetski efikasni zahvaljujući modeliranju ponašanja stanara koji u njima žive ili pametne mreže koje obezbjedjuju „zelenu energiju“ na osnovu prikupljanja podataka od strane pametnih brojila – ovi primjeri predstavljaju mogući budući izgled i digitalne budućnosti gradova, industrije i energetike. Siemens, kao tehnološki lider, aktivan je u svim ovim oblastima sa posebnim naglaskom na digitalizaciji, automatizaciji i elektrifikaciji. Zato je nama, kao kompaniji, važno da budu posebno nagrađeni doprinosi medija, koji vrše istraživanja, odlikuju se jezičkom izvrsnošću i prihvataju socijalnu odgovornost.. Čvrsto vjerujemo da će promjene, koje se već danas dešavaju, uticati na sve nas, a ukazivanje na smjer kojim bi digitalna budućnost gradova, industrije i energetike mogla krenuti, korisno je za društvo u cjelini i treba da bude prihvaćeno“, izjavila je Katharina Swoboda, rukovodilac korporativnih komunikacija za Siemens Austrija za centralnu i jugoistočnu Europu.

“Drago mi je što projekat koji je započet u Srbiji 2010. godine, nastavlja da živi i u regionu. Od početka takmičenje Siemens Press Award promoviše teme koje su od značaja za unapređenje kvaliteta života uvođenjem najsavremenijih tehnologija. Nadam se da će ovogodišnja tema Digitalna budućnost gradova, industrije i energetike, inspirisati predstavnike medija da se prijave i podijele sa nama svoje radove, i daju svoj doprinos u pokretanju važnih pitanja koja se odnose na zadatu temu”, rekla je Jovana Vukotić, rukovodilac odjeljenja za korporativne komunikacije i odnose sa državnim institucijama kompanije Siemens za Adriatic region.

Pobjednik iz svake zemlje ulazi u finale takmičenja, koje će se održati 25. septembra 2018. godine u Siemens City-ju u Beču. Tada će tokom gala-večeri biti uručeno priznanje za tri najbolja novinarska rada. Svaki od tri pobjednika dobiće ček u vrijednosti od 1.000 eura.

Siemens poziva sve zainteresovane novinare da pošalju svoje autorske radove na adresu: Siemens d.o.o. Podgorica, Svetlane Kane Radević 3/I, 81000 Podgorica ili na e-mail:
[email protected] Rok za podnošenje svih prijava je 15. avgust 2018. godine.

Kontakt za medije
Jovana Vukotić
Tel: +381 60 81 70 338; e-mail: jovana[email protected]
Pratite nas na Fejsbuku: http://www.facebook.com/SiemensSrbija

Siemens AG (Berlin i Minhen) je globalni tehnološki lider koji je više od 170 godina prepoznatljiv po tehničkim unapređenjima, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga koje pruža širom sveta. Kompanija je aktivna u više od 190 zemalja, sa fokusom na oblasti elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije. Jedan je od najvećih svetskih proizvođača energetski efikasnih tehnologija i tehnologija koje čuvaju resurse. Siemens je broj 1 u proizvodnji ofšor turbina, vodeći dobavljač kombinovanih cikličnih turbina za proizvodnju električne energije, vodeći provajder rešenja za prenos električne energije i pionir u infrastrukturnim rešenjima i rešenjima u oblasti automatizacije i softvera za potrebe industrije.

Objavio/la na 12:43. Objavljeno u Čuj - viđi - javi. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-