Merkel: Potrebno proširiti mandat Fronteksa

Njemački kancelar Angela Merkel izjavila je na kraju mini samita lidera EU u Briselu da će možda biti potrebe za proširenjem mandata Evropske agencije za zaštitu granica Fronteks.

“Saglasni smo da je potrebno smanjiti ilegalnu migraciju, da želimo zaštitu spoljnih granica i da smo svi odgovorni za sve oblasti. Ne mogu pojedini da se bave samo sa primarnom, a drugi sekundarnom migracijom”, rekla je Merkel.

Ona je naglasila da je tokom mini samita u Briselu bilo “dosta dobre volje” za razgovore o nesuglasicama u EU oko migrantskog pitanja, prenosi Srna.

Prema njenim riječima, EU želi evropsko rješenje gdje god je to moguće, a kada to nije primjenjivo onda su neophodna bilatelarna rješenja.

Njemački kancelar je kao primjere dobrih migrantskih sporazuma pomenula Libiju i Tursku. Ona smatra da je Uniji potrebno još sličnih sporazuma u regionu iz zemalja odakle dolazi najveći broj migranata.

Objavio/la na 21:55. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-