Trgovina: Kina uzvraća udarce SAD

Prije nekoliko dana, predsjednik SAD Donald Tramp je uveo tarife na 50 milijardi američkih dolara kineskih proizvoda. Zvanični Peking je juč potvrdio da će 6. jula na snagu stupiti tarife prema američkim proizvodima, i to na ukupno takođe 50 milijardi američkih dolara.

Kina je potvrdila kako će uvodi tarife of 25% na ukupno 545 američkih proizvoda, primarno na području poljoprivrede i automobilske industrije. U priopremi su i tarife na hemijske proizvode, medicinsku opremu i energetsku industriju, koje će biti “najavljene kasnije”, ako bude potrebe.

Advance.hr komentariše da će potrebe biti, jer Tramp je već najavio kako ga jako ljuti kinesko uzvraćanje udarca te kako je spreman sada uvesti dodatne tarife Kini – na čak 200 milijardi američkih dolara. Iz Pekingu su odmah odgovorili da SAD mogu ponovo očekivati jednako snažnu osvetu.

Objavio/la na 11:16. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-