‘Maša i Medo’ promovišu SP u fudbalu

Kreatori crtanog filma “Maša i Medo” zajedno sa kompanijom Google pripremili su seriju obrazovnih crtaća o fudbalu posvećenom Mundijalu, a prva epizoda pod nazivom “Vrijeme fudbala” sakupila je više od milion pregleda na Youtubeu za dva dana.

“Naravno, veoma smo zadovoljni što će najpopularniji ruski likovi na svijetu Maša i Medo podržati glavni sportski događaj godine, Svjetsko prvenstvo, emitovanjem niza mini-crtanih filmova na devet zvaničnih kanala projekta u aplikaciji YT kids, kako bi stigli na ekrane miliona djece i njihovih roditelja iz cijelog svijeta”, rekao je direktor partnerskog programa Youtubea u Rusiji, ZND i Izraelu Jurij Hazanov.

Glavni junak mini serije Maša govori da u sportu uvijek treba da bude poštena igra, poštovanje protivnika i rodna ravnopravnost.

Crtani film je objavljen na ruskom, engleskom, francuskom, njemačkom, italijanskom, španskom, portugalskom, ukrajinskom i arapskom jeziku.

Ruska crtana serija “Maša i Medo” studija “Animakord” prvi put je objavljen 2009. godine i danas predstavlja svjetski fenomen.

Do danas ukupan broj pregleda sadržaja sa Mašom na Youtubeu iz cijelog svijeta prelazi cifru od 35 milijardi.

Svjetsko prvenstvo u fudbalu biće održano od 14. juna do 15. jula u 11 gradova Rusije: Moskvi, Sankt Peterburgu, Samari, Saransku, Rostovu na Donu, Sočiju, Kazanju, Kalinjingradu, Volgogradu, Nižnjem Novgorodu i Jekaterinburgu.

Objavio/la na 10:22. Objavljeno u Zanimljivosti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-