Protest ljekara zbog smjene Miketića

Stotinak ljekara Kliničkog centra okupilo se u znak protesta zbog smjene direktora Klinike za akušerstvo i ginekologiju Vojislava Miketića.

Smatraju da ljekari ne mogu uvjek snositi posljedice za sve probleme u zdravstvenom sistemu.

“Ako se desio neki propust u KCCG, moramo početi od toga da najveću odgovornost mora snositi vrh, odnosno ministar, direktor, pa onda zaposleni”, poručio je ljekar Kliničkog centra dr Predrag Bajić, prenosi RTCG.

Ljekarima je zasmetala i jučerašnja poruka uprave KCCG da je zamjena beba nezapamćen skandal u crnogorskom zdravstvu.

“Kad propada krov na Klinici za psihijatriju i ne popravlja se, to nije skandalozno. Kad nam napaduju doktore na random mjestu i dižu im kola u vazduh, ni to nije skandalozno. Kad pacijenti čekaju na pregled po šest mjeseci ni to nije skandalozno, kad nema reagenasa za testove, kad nema ljekova ni to nije skandalozno. Kad ministarstvo ne dozvoljava Ljekarskoj komori da radi, ni to nije skandalozno. Što radimo u bijednim uslovima i za bijedne plate, ni to nije skandalozno. Što nam ljekari dežuraju po sedam – osam puta sedmično, što u četama odlaze ni to nije skandalozno, a ovo je nezapamćeni skandal u istoji crnogorskog zdravstva”, poručila je predsjednica Sindikata medicine dr Milena Samardžić.

Objavio/la na 11:50. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-