Sud joj zabranio da pjeva u stanu

Jednoj ženi iz Norviča u Velikoj Britaniji sud je zabranio da pjeva i svira u svom stanu, nakon što su se komšije požalile policiji da njen glas zvuči kao da neko pokušava da udavi mačku.

Komšije tvrde da Heder Veb (48) teroriše ostale stanare zgrade pjevanjem, koje traje već četiri godine.

Još 2014. godine komšije su podnijele zahtjev lokalnoj zajednici u kojem se navodi da ne mogu boraviti u svojim domovima zbog pjevanja i sviranja njihove komšinice. Nakon ove prijave komšinica je dobila usmeno upozorenje od policije Norviča, međutim to je nije zaustavilo da se bavi onim što voli, a to je pjevanje i sviranje.

Nakon propalog pokušaja da se raspjevana komšinica upozori, stanari iz zgrade su podnijeli novu tužbu 2016. godine u kojoj je stajalo da ne mogu da žive u zgradi u kojoj konstatno odzvanjaju krici “mačke koja se davi”.

Posljednja prijava je koštala Heder Veb zabrane pjevanja i sviranja u zgradi, međutim pjevačica nije željela da odustane od svog sna.

Zabrana koja je stupila na snagu podrazumijevala je da Heder naredne dvije godine ne smije da stvara buku koja može da pokrene alarme ili da stvara zvukove koji mogu da se čuju van njenog apartmana.

Veb tvrdi da se pridržava ove zabrane te da je glasnoću svog pjevanja svela na minimum. Ipak u Magistratu komšije su ponovo podnijele prijavu da Vebova krši propisanu zabranu, a za to su imali i nekoliko audio-dokaza.

Komšija Pol Barford, koji stanuje 40 metara od amaterske operske pjevačice, mobilnim telefonom iz svog stana snimio je pjevanje svoje komšinice, te taj snimak priložio u Magistratu kao dokaz da Heder Veb krši propisanu zabranu pjevanja i stvaranja buke.

Komšinica koja živi iznad Heder Veb je istakla da je pokušavala u svom stanu da gleda televiziju te da je stavljala slušalice na uši, ali da je i dalje mogla da čuje pjevanje Vebove.

Amaterska operska pjevačica je nakon ovoga posljednjeg incidenta privedena u policijsku stanicu zbog kršenja zabrane koju je propisao Magistrat.

Sud je Vebovu proglasio krivom u tri odvojene parnice. Amaterska operska pjevačica će morati trajno da odustane od pjevanja u stanu, te će morati da plati visoku novčanu kaznu. Pored toga sud je istakao da će, ukoliko Veb i dalje bude pjevala u svom stanu, biti prinuđeni da je pošalju u zatvor.

Objavio/la na 08:57. Objavljeno u Zanimljivosti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-