CG: Biće saslušani tužioci i čelnici bezbjednosnih službi

Parlamentarni Odbor za odbranu i bezbjednost Skuštine Crne Gore obaviće kontrolno saslušanje Vrhovnog i Specijanog državnog tužioca ali i čelnih ljudi državnih bezbjednosnih službi povodom ranjavanja istraživačke novinarke Vijesti Olivere Lakić, i ukupne bezbjednosne situacije u Crnoj Gori.

Predsjednik Odbora Obrad Stanišić (DPS) je kazao da će Odbor danas od ovih institucija zatražiti informacije o tome dokle se stiglo sa istragom u slučaju ranjavanja novinarke Lakić, kao i informaciju o ukupnoj bezbjednosnoj situaciji u Crnoj Gori.

Na sjednicu Odbora biće pozvani Vrhovni državni tužilac (VDT) Ivica Stanković, specijalni državni tužilac (SDT) Milivoje Katnić, šef ANB Dejan Peruničić, vd. direktora Uprave policije (UP) Vesko Damjanović i ministar unutrašnjih poslova (MUP)Mevludin Nuhodžić. Termin sasluašnja biće naknadno određen, rečeno je na sjednici Odbora koji je osudio ranjavanje novinarke Lakić, prenosi RSE.

Međunarodna federacija novinara (IFJ) najavila je da će crnogorskim vlastima danas poslati protesno pismo povodom ranjavanja istraživačke novinarake Vijesti Olivere Lakić.

Tužilastvo je slučaj ranjavanja novinarke Lakić kvalifikovaloa kao pokušaj ubistva, potvrdila je juče portparolka Višeg državnog tužilaštva Lepa Medenica.

Novinarka Vijesti Olivera Lakić ranjena je 8. maja ispred ulaza zgrade u kojoj živi u Podgorici.

Objavio/la na 12:42. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-