Četiri poslanika SE kažnjena zbog korupcije

Četiri poslanika Parlamentarne skupštine Savjeta Evropa lišena su određenih prava u skupštini posle izvještaja o umiješanosti u korupciju na račun Azerbejdžana, saopštila je danas ta organizacija sa sjedištem u Strazburu.

Španci Pedro Agramunt i Žordi Sukla, Rumun Cezar Florin Preda i Azerbejdžanac Samad Sejidov su ozbiljno povrijedili kodeks ponašanja poslanika.

Nezavisna istražna komisija saopštila je da postoji velika sumnja o korupciji u korist Azerbejdžana. Poslanici su za lobiranje dobijali kavijar, tepihe, noćenja u luksuznim hotelima, kao i novac, prenosi Beta.

Kažnjeni poslanici neće moći da obavljaju aktivnosti izvjestioca ili posmatrača nekih izbora, kao ni da budu predsjednici ili potpredsjednici nekih komisija, navodi se u obrazloženju Savjeta Evrope i dodaje da neće moći ni da budu kandidati za generalnog sekretara organizacije.

Agramunt, koji je bio predsjednik Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope, kažnjen na period od deset godina jer je imao odlučujuću ulogu u donošenju odluka u korist Azerbejdžana. Ostala tri poslanika su kažnjena na dvije godine.

Objavio/la na 20:53. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-