DW: Svijet uništitelja, zvanog Donald Tramp

Televizijske slike koje gledamo iz Pojasa Gaze prikazuju stradanje, dim i oganj. I mnogo više – to je simbol opasnosti koju nosi bahatost Donalda Trampa, piše u svom komentaru Ines Pol, glavna i odgovorna urednica DW.

“Za Evropu i Njemačku to je posljednji budilnik. Sedam decenija od kraja Drugog svjetskog rata Evropa mora da odraste. U to spada preuzimanje spoljnopolitičke i bezbjednosne odgovornosti. Njemačka mora konačno da pogleda istini u oči i ponovo uloži u svoj Bundesver, iako su do sada mnogi sasvim lijepo živjeli sa tek uslovno funkcionalnom armijom.

Britanci moraju da pogledaju dalje od Bregzita, da odluče kako u pitanjima odbrane žele i mogu da sarađuju sa Francuskom i Njemačkom. I, prije svega, Evropa mora da nađe način da zaustavi unutrašnji raspad i definiše u kakvoj zajednici ubuduće želi da živi.

To su veliki izazovi i mnogo neizvjesnosti. Ali jedno je izvjesno: na zemlju kojom rukovodi neko poput Donalda Trampa više se ne može i ne smije oslanjati. Televizijske slike koje gledamo iz Pojasa Gaze su tužni dokaz koliko je stvar hitna”, piše Ines Pol.

Objavio/la na 22:34. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-