Mladi klasičari u pohodu na društveni aktivizam kroz umjetnost i kulturu

Javlja: Art Link

Učenici Umjetničke škole osnovnog i srednjeg muzičkog obrazovanja za talente ‘Andre Navara’ će na najfrekventnijim autobuskim stajalištima u Podgorici za svoje vršnjake i građane prirediti nekoliko kratkih koncerata posvećenih djelima kompozitora klasične muzike. Prva dva koncerta biće organizovana u četvrtak, 10. maja u 13:00 h na autobuskom stajalištu kod Hotela Nikić, i u petak, 11. maja u 13:00 h na autobuskom stajalištu kod Sahat Kule.

Nastupi su dio projekta “Stani i slušaj! I čini to češće!” koje NVO Art Link organizuje u saradnji sa Umjetničkom školom osnovnog i srednjeg muzičkog obrazovanja za talente ‘Andre Navara’, koji je finansijski podržalo Ministarstvo sporta. Cilj projekta je podrška aktivizmu i kreativnosti mladih u stvaranju kulturnih sadržaja koji će doprinijeti unapređenju muzičke i opšte kulture stanovnika grada.

Takođe, projektom se želi doprinijeti unapređenju kulturne ponude mladim ljudima i građanima glavnog grada, kao i izgradnji umjetničkog senzibiliteta i ukusa kao kontrapunkta sveprisutnom i štetnom uticaju šunda i kiča u muzici, prije svega na razvoj mladih.

Indirektno, projekat teži uticaju i na ostale mlade ljude i građane glavnog grada kojima će biti ponuđen kvalitetan muzički sadržaj u kreativno osmišljenoj formi na svima dostupnim javnim prostorima.

Art Link doprinosi osnaživanju mladih umjetnika da budu aktivni učesnici kulturno-umjetničkog života u svojoj sredini; promociji mladih umjetnika i umjetnosti, stvaranju i njegovanju nove publike organizovanjem raznih umjetničkih programa na neuobičajenim mjestima u gradu.  Art Link čine mladi i kreativni ljudi koji žele da doprinesu obogaćivanju kulturne i umjetničke scene u Crnoj Gori.

*U slučaju kiše može doći do promjene termina 

Objavio/la na 18:07. Objavljeno u Čuj - viđi - javi. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-