Young audience award day u Podgorici

Podgorica film festival, u saradnji sa Evropskom filmskom akademijom (EFA) i Crnogorskom kinotekom, će 6. maja organizovati drugi Young Audience Awards Day (YAA dan) u Podgorici, zvanično je saopšteno.

Međunarodna komisija je za ovogodišnji YAA dan odabrala italijansko – švajcarsku koprodukciju “Girl In Flight”, rediteljke Sandre Vannucchi, finsko-švedsku koprodukciju, dokumentarni film “Hobbyhorse Revolution”, rediteljke Selme Vilhunen, i igrani film “Wallay”, koprodukciju Francuske i Burkine Faso, reditelja Berni Goldblata.

U pauzama između projekcija, djeca će imati priliku da u otvorenim diskusijama i radionicama steknu osnovno znanje o analizi filma, što će im olakšati pristup ulozi žirija koju će imati toga dana.

Preko online platforme koju obezbijeđuje EFA, omogućena je komunikacija sa ostalim gradovima – učesnicima u ovom programu, pa će odabrani žiri imati priliku da sa svojim vršnjacima iz 45 grada Evrope formira konačnu odluku.

U programu će učestvovati više od 100 osnovaca iz Podgorice, a dva odabrana člana dječjeg žirija će, u prenosu uživo, na kraju dana saopštiti odluke glasanja iz Podgorice.

Svečana ceremonija na kojoj će autori/ke odabranih filmova primiti nagrade biće održana u Erfurtu (Njemačka) u 20:00 istoga dana, a prenos događaja biće dostupan na web linku, objavljenom na sajtu EFA.

Ovaj projekat je Crnu Goru uvrstio u Young Audience Award “porodicu”, dok je Podgorica kao nova članica uspostavila saradnju sa 45 gradova – članova EFA mreže.

YAA će biti održan u  podgoričkom Cineplexxu, koji je ovogodišnji partner u realizaciji programa. Organizaciju događaja podržali su: Ministarstvo kulture,Filmski Centar Crne Gore, Sekretarijat za kulturu i sport i EU Info centar.

Objavio/la na 12:04. Objavljeno u Čuj - viđi - javi. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-