Facebook prebacio 1,5 milijardi korisnika van dometa propisa EU

Facebook je preselio više od 1,5 milijardi korisnika van dometa evropskog zakona o privatnosti, uprkos obećanju Marka Zakerberga da će primijeniti novu regulativu na globalnom nivou, prenosi tportal.hr.

Kako piše “The Guardian”, prilikom promjene uslova korišćenja, Facebook je prenio odgovornost za sve korisnike van SAD, Kanade i EU sa svog međunarodnog sjedišta u Irskoj na glavnu kancelariju u Kaliforniji. To znači da će ti korisnici sada biti na stranicama koje se uređuju američkim, a ne irskim zakonom.

To bi trebalo da se dogodi malo prije nego što Evropska unija primjeni Opštu uredbu o zaštiti ličnih podataka (GDPR) 25. maja. Facebook bi pod GDPR-om mogao da bude odgovoran za novčane kazne do četiri odsto globalnog saobraćaja, što je oko 1,6 milijardi dolara, ako prekrši nova pravila o zaštiti podataka.

Kompanija je dodala da je nova promjena izvršena samo “jer zakon EU zahtjeva specifičan jezik” u pravilima o privatnosti, koji američki zakon nema, piše Tportal.hr.

Objavio/la na 08:56. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-