Bitka za Podgoricu

Završiše se predsjednički „izbori“. Rezultat je bio onakav kakav se unaprijed znao. Onakav kakav je projektovan i očekivan.

Posle „izbora“ je nastao muk. Lideri opozicije, tj. opozicionari po profesiji mudro ćute. Ali za kratko. Ubrzo će Medojević baciti neki „dobar“ tvit ili fb-post. Kakav samo on zna.

DF će krenuti na Demokrate i URU, a ovi im žestoko uzvratiti. Kao što je to bilo u skorašnjim ratovima, koje, jelte, nikad nismo vodili.

SNP i SDP će se očajnički boriti za cenzus.

Pokojni DEMOS i pokojni dio DEMOS-a zvani Ujedinjena Crna Gora će voditi tešku borbu da u zbiru pokupe 1% glasova. No, nada za njih, ali slaba, postoji. Da će ih neko primiti u koaliciju. Praveći im štetu kao što PZP i Medojević pravi štetu DF-u, usput mu uzimajući mandate sa snagom ispod 1%.

Biće tužno zabavno gledati i mladog crnogorskog Šešelja, tj. šešeljčića. Novu, a vlasti uvijek potrebnu, babarogu. Jer stare babaroge su dobrano istrošene.

Tamo negdje do 01. maja krenuće kampanja. Sa uobičajnim svađama, međusobnim optužbama i pljuvanjima opozicionara -„ljutih boraca protiv režima“, kojima je opozicionarstvo profesija. Najunosnija. Jer, važno je opstati, imati što više opozicionih mandata. To donosi pare iz budžeta, opozicionu slavu, i opstanak firmi koje od milja zovu partije. To im je svrha i cilj postojanja a ne kao što i dalje mnogi misle – smjena vlasti.

Bitka za Podgoricu će biti kao bitka za Staljingrad. A u bici za Staljingrad Hitler i Staljin su preko muka građana Staljingrada obezbjeđivali svoj opstanak. I jedan i drugi su marili za njih koliko li danas iko mari za građane Sirije, Libije, Iraka, Palestine. Ili Crne Gore. Iako mi stalno i u svemu napredujemo otvarajući nova po-glavlja, kažu nam naši „prijatelji“ iz Brisela i Vašingtona.

U odsudnoj „bici za Podgoricu“, biće do sada najveći i neviđeni pritisak i ucjene građana, uz uobičajnu krađu tzv.izbora. Koliko će tu tek biti pluseva u organima državne uprave! I poneki minus. I razgovora, ubjeđivanja, prijetnji. Mobilni operateri će na dan „izbora“ imati najveću zaradu. Direktori tj.njihovi opunomoćenici će od ranih jutarnjih časova podsjećati svoje robove da još nisu izašli i zaukružili one koje trebaju. I moraju. A oni malobrojni sa minusima trebaće opet da rizikuju svoju golu egzistenciju. Zbog koga? Zbog onih koji žive kao bubreg u loju od svog decenijskog „ljutog opozicionarstva“.

Nakon njihovog novog poraza (a u stvari njihove nove poslovne pobjede), opet će biti krivi upravo ti građani. Uz manjine. Iako ih u Podgorici ima u nevelikom broju pronaći će ih čuveni Medo, ne brinite.

Državni tužilac za sve ovo ne zna, samo ja. Ni Draginja mu to pri „šaputanju na jastuku“ nikad nije rekla. Da jeste, i da zna, Državni tužilac bi kao nezavistan i nedodirljiv – bar po funkciji, dao nalog za prisluškivanje telefona nekoliko stotina svima poznatih ljudi u državnoj upravi i Mjesnim zajednicama koji su zaduženi za navedena zvanja, ucjene i pritiske. Zatim bi ih odmah, uz snimljene razgovore kao dokaz pritvorio, i trajno zabranio rad partije (a) u čije ime su organizovano vršili navedene kriminalne radnje.

Da se vratim, meni bar, već poznatim rezultatima „izbora“ u Podgorici.

Izlaznost će biti ispod 70%, vlast i njeni sateliti će imati najvjerovatnije jedan, a moguće čak tri mandata više od opozicije iliti „opozicije“. I tako će opet pobijediti na „izborima“. A do skoro je po relavantnim istraživanjima tzv.opozicija imala, činilo se, nedostižnih 7000-8000 glasova prednosti. Postoji, istina, veoma mala,više teoretska mogućnost i da opozicija bude imala jedan mandat više. Te tako kao dobije, a u stvari opet izgubi „izbore“.

Kako izgubi sa odbornikom više?

Lijepo.

Ako kojim spletom presrećnih okolnosti „opozicija“ bude imala taj jedan mandat više, vlast će ga kupiti. Par stotina hiljada eurića, stan, mlado meso na sve moguće načine… – ko bi tome mogao odoljeti? Znam samo dva-tri takva opozicionara za koje bih mogao garantovati da bi se tome mogli oduprijeti. Ali oni nisu u partijama, dakle ni na opozicionim listama.

Ako se na više od mjesec dana prije „izbora“ i prije početka bilo kakve kampanje opisani scenario desi, što to znači: da sam „prepametan“ ili da se sve unaprijed zna, ko hoće da zna?

Budem li u krivu (što bih volio) preuzeću odgovornost i vjerovatno se povući od učestvovanja i komentarisanja političkog života tj.smrti kod nas. Nije mi ovo profesija kao njima opozicionarstvo.

P.S. Vlast kod nas čini OKG (Organizovana Kriminalna Grupa) a opoziciju nam čini uglavnom NKG (Neorganizovana Kriminalna Grupa). U tome je najveća razlika između njih.

P.S. P.S. Ubuduće svoj glas više ne dajem NKG-u, a OKG-u ga nikada nisam dao. Ili ću bojkovati „izbore“ ili moj glas ide nestranačkim listama, grupama građana, odnosno pojedincima, ako procjenim da su kredibilni i ako se takvi pojave na „izborima“.

Objavio/la na 12:56. Objavljeno u Blog. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

1 komentar za “Bitka za Podgoricu”

  1. Par sati posle objave teksta izbija “afera plagijat” u kome se Bečić optužuje da je plagirao magistarski rad. Demokrate tvrde da dio DF-a stoji iza afere i nastaje opšta javna pljuvačina i “tuča” imeđu DF-a i Demokrata.
    Ovaj komentar pišem kako bi se u neka buduća vremena podsjetio na to.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-