Riječki advokat podnio krivičnu prijavu protiv Šešelja

seseljRiječki advokat Dalibor Vidović podnio je danas Županijskom državnom tužilaštvu u Rijeci krivičnu prijavu protiv Vojislava Šešelja, kojom ga tereti da je u Beogradu gažem hrvatske zastave i vrijeđanjem poslanika počinio krivično djelo povrede ugleda Hrvatske.

Vidović kaže da krivičnu prijavu ne bi podnosaio da je Šešelj ili blo ko drugi krivično djelo počinio na hrvatskoj teritoriji, jer bi državno tužilaštvo u tom slučaju vjerovatno samo reagovalo.

“Ovom krivičnom prijavom htio sam da upozorim na činjenicu da su se u konkretnom slučaju stekli svi uslovi za primjenu krivičnog zakonodavstva RH, što je izuzetak u odnosu na opšte pravilo da svaka država u pravilu krivično procesuira krivična djela počinjena na svojoj teritoriji (teritorijalno načelo krivičnog progona”, tvrdi ovaj riječki advokat, piše riječki Novi list.

Objavio/la na 17:30. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2018 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-