HRA: Vlada da omogući primjenu Zakona i zaštiti najugroženijih od isključenja el. energije

Akcija za ljudska prava (HRA), nevladina organizacija iz Podgorice, je danas uputila pismo predsjedniku Vlade Dušku Markoviću, ministru rada i socijalnog staranja Kemalu Purišiću i ministarki ekonomije Dragici Sekulić, u kome je apelovala da Vlada hitno donese podzakonski akt i obezbijedi primjenu člana 198 Zakona o energetici, kojim je zabranjeno isključivanje sa mreže tzv. ranjivih kupaca (zdravstveno i socijalno ugroženih osoba), bez obzira na neizmirene obaveze po osnovu utrošene električne energije.

Neposredan povod za ovo pismo je to što su dvije Podgoričanke koje spadaju u kategoriju zdravstveno i socijalno ugroženih osoba javile HRA da su juče njihova domaćinstva isključena sa električne mreže.

Donošenje pomenutog podzakonskog akta kasni već 21 mjesec, konstatuje HRA.

Ova nevladina organizacija je već četiri puta apelovala da se donese podzakonski akt i obezbijedi primjena zakona, posljednji put u februaru ove godine, povodom dana socijalne pravde.

Objavio/la na 21:00. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-