Expeditio ponovo stao u odbranu hotela ‘Durmitor’

Nevladina organizacija Expeditio je danas pisala Upravi za zaštitu kulturnih dobara, a povod za to je njihovo saznanje da se planira rušenje hotela ‘Durmitor’ na Žabljaku.

Expeditio podsjeća da je ta organizacija 17.04.2013. godine podnijela inicijativu za uspostavljanje zaštite Hotela ‘Durmitor’ i da je Uprave za zaštitu kulturnih dobara tu inicijativu prihvatila. “Međutim, iako je od prihvatanja inicijative prošlo više od pet godina, do danas nismo dobili informacije da li je ovaj objekat zaštićen”, konstatuje Expeditio.

“S obzirom da smo dobili informaciju da je u procesu priprema za rušenje Hotela Durmitor na Žabljaku podnosimo hitnu inicijativu za uspostavljanje prethodne zaštite smatrajući da bi rušenje ovog objekta predstavljalo neprocjenjiv gubitak za prostor u kojem se nalazi ali i za cijelokupno nasljeđe Crne Gore.

S nadom da shvatate ozbiljnost trenutne situacije kao i odgovornost vaše institucije da javno zauzme stav povodom nesumnjive vrijednosti ovog objekata apelujemo da se što prije izjasnite o ovoj inicijativi”, stoji u dopisu koji je Expeditio poslao Upravi za zaštitu kulturnih dobara.

Hotel ‘Durmitor’ sagrađen je 1939. godine i dugo je bio jedini na Žabljaku.

Objavio/la na 23:15. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-