Bez TV prenosa suđenja Nebojši Medojeviću

Kabinet predsjednika Vrhovnog suda Vesne Medenice je saopštio da neće biti televizijskog prenošenja suđenja za pranje novca lideru Pokreta za promjene Nebojši Medojeviću i njegovoj grupi.

“Predsjednica Vrhovnog suda ostaje pri ranijem stavu da se krivični postupak koji će se protiv Medojevića i drugih voditi pred Višim sudom u Podgorici, počevši od 18. aprila, neće uživo prenositi. Јavnost suđenja će, između ostalog, biti obezbijeđena prisustvom novinara”, navedeno je u saopštenju.

Pred Višim sudom u Podgorici danas je odgođeno suđenje lideru PzP Nebojši Medojeviću, grupi aktivista te stranke, kao i biznismenu iz BiH Momiru Nikoliću, nakon što je odbrana zatražila direktan televizijski prenos procesa koji se vodi zbog pranja novca tokom kampanje za parlamentarne izbore u Crnoj Gori 2016. godine.

Medojević i odbrana smatraju da bi javno suđenje omogućilo direktan uvid u cijeli postupak i da predstavlja javni interes građana.

Vanraspravno krivično vijeće ranije je potvrdilo optužnicu protiv Medojevića, a optužnicom su obuhvaćeni i preduzetnik Momir Nikolić, zatim Gordan Konatar, Dejan Vujisić, Željko Šćepanović, Iva Pavlović, Petar Drašković, Luka Radunović, Vladimir Bulatović, Aleksandar Sekulić, Mladen i Nikola Јovanović.

Prethodno je donesena odluka o izdvajanju određenih dokaza iz spisa predmeta u postupku, u kojem se Medojević i biznismen Momir Nikolić terete za stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

Objavio/la na 16:35. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-