Dani na Zemlji su odbrojani?

Teoretičari najnovije bizarne teorije zavjere upozoravaju da nam smak svijeta stiže 23. aprila.

Tog kobnog dana Sunce, Mjesec i Jupiter poravnaće se u sazvježđu Djevice kako bi započeli biblijski sudnji dan. Iste noći na nebu će se pojaviti misteriozna planeta Nibiru, nakon čega će uslijediti početak Trećeg svjetskog rata, uzdizanje Antihrista i sedam godina muka, tvrde teoretičari.

Iako su naučnici već mnogo puta izjavili da planeta Nibiru ne postoji jer bi je dosad već otkrili, za teoretičare zavjera on i dalje redovno ide u paketu s Isusom, a svoje tvrdnje potvrđuju Biblijom.

Tvrdnje se temelje na poglavlju 12:1-2 iz Knjige otkrovenja, gdje se navodi: “Veliki se znak pojavio na nebesima: žena obučena u Sunce, s Mjesecom pod nogama i krunom od dvanaest zvijezda na glavi. Bila je trudna i plakala je u boli i agoniji rađanja“. Teoretičari smatraju da žena označava sazvežđe Djevice u kome će se Sunce i Mesec poravnati, prenose online mediji pisanje Dejli mejla.

“Nibiru i druge priče o dalekim misterioznim planetama su prevara koja se širi internetom. Nema naučnog uporišta za takve teorije. Da su Nibiru ili Planeta X stvarni i da uistinu idu prema Zemlji, astronomi bi već godinama pratili njihovo kretanje. S obzirom da ne postoje, nije ni moguće da dođe do sudara sa Zemljom“, poručuju naučnici iz NASA.

Objavio/la na 09:04. Objavljeno u Zanimljivosti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-