Crnogorska inovacija proglašena za najbolju na svijetu

Javlja: Info Centar NVO Luča Institut

Na nedavno održanom Samitu svjetske nagrade u Beču, crnogorska inovacija Beeand.me je proglašena za najbolju inovaciju u kategoriji Biznis i trgovina. Nagrada svjetskog samita je međunarodno priznanje koje se svake godine dodjeljuje lokalnim digitalnim inovacijama koje su svojim nastankom i djelovanjem uspjele da stvore vrijednost koja je imala uticajna razvoj i prosperitet društva.

BeeAnd.me je crnogorski startup osnovan 2016. godine od strane mladih istraživača Elme Hot i Alije Dervića, studenata Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore. Elma je student magistarskih studija i angažovana je u prvom crnogorskom Centru izvrsnosti u bioinformatici (BIO-ICT). Alija je nakon završenih magistarskih studija i angažmana u BIO-ICT Centru nastavio doktorske studije na Tehničkom Univerzitetu u Beču, gdje je angažovan pri institutu EMCE.

„Posebna nam je čast što smo imali priliku da predstavljamo Crnu Goru na ovako velikom i prestižnom događaju. Bili smo veoma zadovoljni kada smo saznali da smo jedan od 40 pobjednika.Uz to, organizatori WSA su takođe istakli da je BeeAnd.me projekat koji spaja Crnu Goru i Austriju, što nam predstavlja posebno zadovoljstvo“ – izjavio je Alija Dervić, jedan od osnivača Beeand.me inovacije

Ovo je prvi put da je jedna crnogorska inovacija nominovana u sklopu međunarodnog takmičenja Nagrada svjetskog samita. Kako saopštavaju iz Luča Instituta, nevladine organizacije koja je zadužena za crnogorske nominacije, od ove godine biće organizovano i državno takmičenje.

„Nevjerovatno je zadovoljstvo vidjeti da smo već sa prvom nominacijom uspjeli da ostavimo utisak na cjelokupnu međunarodnu zajednicu. Treba podsjetiti da je Beeand.me prethodno prošla selekciju u kojoj je bilo preko 500 inovacija iz cijelog svijeta! Luča Institut će nastojati da i dalje promoviše Nagradu svjetskog samita, s tim da ćemo od ove godine sve to dići na jedan veći nivo, kroz državno takmičenje koje je planirano u drugoj polovini ove godine.“ – Izjavio je Slobodan Franeta, ispred Luča Instituta

Nagrada svjetskog samita se organizuje već više od 15 godina. Za to vrijeme postala je simbol mladih preduzetnika čije digitalne inovacije mijenjaju društva u preko 178 država širom svijeta.

Objavio/la na 18:30. Objavljeno u Čuj - viđi - javi. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-