Knežević pita premijera za 32 ubistva

Poslanički klub DF-a obavijestio je javnost da će Milan Knežević postaviti pitanje premijeru Dušku Markoviću na premijeskom satu, 21. marta, o 32 nerasvijetljena ubistva za vrijeme trajanja njegovog mandata.

Knežević je Markovića upitao: “Da li smatrate potvrdom vladavine prava politički pravosnažnu presudu u procesu protiv mene i patalošku potrebu za obračunom sa DF-om kroz postojeće i najavljene montirane sudske procese, dok se vi i kriminalna partija na čijem ste čelu predstavljate zaštitnikom Ustava, zakona i pravde”, pranosi Dan.

Knežević je premijera podsjetio da je on od početka višestranačja u Crnoj Gori “bio i ostao bezbjednosna crna kutija u kojoj je pohranjeno posrtanje i nestajanje naše države”.

Knežević je Markoviću kazao i do je njihovo udbovanje Crnom Gorom, nekada najmirnijom državom SFRJ, osim brugalne pljačke građana, uništavanja ekonomije i radnih mjesta, siromaštva i sunovrata obilježilo i formiranje organizovanih kriminalnih frupa koje su “bile i ostale vojno krilo DPS-a” čiji je Marković zamjenik predsjednika, prenosi mondo.

Pred čitavom javnošću Crne Gore. Knežević je upitao Markovića da li on ili bilo ko iz DF-a stoji iza 23 nerasvijetljena ubistva, uz to navodeći da su se ona dogodila dok je on bio šef ANB-a, ili koordinator svih službi bezbjednosti, ili primjer.

Lider DNP-a je kazao da je ubijeđen da Marković zna ko je nalogodavac, a ko izvršilac egzistencija koje je naveo, prenosi Dan.

” Ova monstruozna formulacija, da je ovo kojim slučajem uređena pravna država, podrazumijevala bi da vas specijalni državni tužilac odmah sasluša i odredi pritvor. Međutim, on je u ovom trenutku zauzet progonom DF-a i njegovih lidera u nekoliko procesa”, naveo je Knežević, piše Dan.

Objavio/la na 10:39. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-